Sigurnost i zaštita privatnosti

 

Na pojedinim dijelovima internet stranice Uje.hr, tvrtka Uje d.o.o. prikuplja određene osobne podatke korisnika. Osobni podatak je onaj podatak koji se odnosi na pojedinca: ime, prezime, dob, adresa, adresa elektroničke pošte i slične informacije. Tvrtka prikuplja osobne podatke korisnika isključivo onda kada korisnici za to sami daju privolu: prilikom registracije na stranicu ili putem raznih obrazaca na stranici. Pritom se podaci prikupljaju i obrađuju u skladu sa zakonima Republike Hrvatske: Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Zakonu o elektroničkoj trgovini te ostalim propisima koji se odnose na prikupljanje i zaštitu osobnih podataka.

Tvrtka Uje d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Uja d.o.o. odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Tvrtka Uje d.o.o. pažljivo štiti osobne podatke korisnika, što znači da neće zloupotrijebiti osobne podatke korisnika na bilo koji način, osobni podaci korisnika neće se posredovati neovlaštenim trećim osobama, korisnicima neće slati e-poruke koje su u suprotnosti s uvjetima upotrebe, a korisnici se mogu u bilo kojem trenutku odjaviti sa liste primatelja bilo koje e-pošte tvrtke Uje d.o.o.

 

Prikupljene osobne podatke tvrtka Uje d.o.o. pohranjuje do opoziva pohrane osobnih podataka od strane korisnika. Korisnik u bilo kojem trenutku može povući svoj pristanak na daljnje prikupljanje, obradu i korištenje osobnih podataka, a opoziv pohrane osobnih podataka može zatražiti pismenim putem na adresu tvrtke ili putem elektroničke pošte na shop@uje.hr.

 

 

 

Uje d.o.o. za autorizaciju i naplatu kreditnih i debitnih kartica koristi sustav T-Com Pay Way, koji brine o tajnosti i sigurnosti Vaših podataka prilikom autorizacije kreditnih i debitnih kartica. T-Com Pay Way sustav primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

 

Maestro  Mastercard  Visa  American

 

 

Isto tako, sustav u potpunosti onemogućava pristup podacima za koje sudionici u procesu kupovine nisu ovlašteni. Tako djelatnicima tvrtke Uje d.o.o. ni u jednom trenutku nije omogućen pristup broju Vaše kreditne ili debitne kartice, već im je dostupan samo broj autorizirane transakcije. Sukladno tome, tvrtka Uje d.o.o. ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica korisnika, a isti brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.